Kvízjátékok szabályai
Moderátor: ese
- construx
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
Kvízjátékok szabályai
Egy feladványra fejenként naponta egyszer lehet tippelni.
Kivétel: ha az 50 pontos kvízekben közben a feladó új infót adott. Ezesetben a korábbi tipp stornó, és még aznap lehet tippelni újra, egyszer.
Egyéb megkötés nincs. Tehát mindegyik kvíztopikban lehet tippelni, és új feladványra az is tippelhet, aki aznap fejtett már meg egy korábbit.
Kvízkérdést feladni pedig - értelemszerűen - annyiszor kell, ahányszor helyes, elfogadott választ adott valaki. Tehát kérdések feladásánál nincsenek ilyen megkötések. (Sőt, a helyes választ adó lehetőleg mielőbb tegyen fel új kérdést, hogy addig se álljon a topik.)
Kivétel: ha az 50 pontos kvízekben közben a feladó új infót adott. Ezesetben a korábbi tipp stornó, és még aznap lehet tippelni újra, egyszer.
Egyéb megkötés nincs. Tehát mindegyik kvíztopikban lehet tippelni, és új feladványra az is tippelhet, aki aznap fejtett már meg egy korábbit.
Kvízkérdést feladni pedig - értelemszerűen - annyiszor kell, ahányszor helyes, elfogadott választ adott valaki. Tehát kérdések feladásánál nincsenek ilyen megkötések. (Sőt, a helyes választ adó lehetőleg mielőbb tegyen fel új kérdést, hogy addig se álljon a topik.)
- Family you can see any time.
But a one-night stand only happens one night.
B.D.
B.D.
(Lehet, h. nem örülsz neki, C, de nem tudom, hova írjam, ha nem jól van itt, tegyétek át!)
Ezért javaslom: időközönként (mondjuk évenként) hirdessünk eredményt, és kezdjünk mindent a nulláról.
Bár valószínüleg a legtöbbünket nem a pont motivál, de egy cseppet talán érdekesebb lehet a "régi motorosoknak" is.
M.
Szóval Edina megjegyzése elgondolkodtatott. Valóban, a legtöbb kvízben behozhatatlan előnyünk van nekünk, aki 3-4 éve kvízelünk.aquarius76 írta:Nem mindegy, hogy 20szor annyi pontod van, mint nekem vagy még + 10..?!ese írta:hihi, én győztem!
Beee
Ezért javaslom: időközönként (mondjuk évenként) hirdessünk eredményt, és kezdjünk mindent a nulláról.
Bár valószínüleg a legtöbbünket nem a pont motivál, de egy cseppet talán érdekesebb lehet a "régi motorosoknak" is.
M.
- julica
- Őstag
- Kapcsolat:
Nekem kifejezetten tetszik az ötlet!Mary írta:Ezért javaslom: időközönként (mondjuk évenként) hirdessünk eredményt, és kezdjünk mindent a nulláról.
M.
(és igazán lehetne HP kvízt is csinálni még

No, akkor hétvége lévén vagy egy kis időm, és mivel 3 napos volt a hétvége, még ki is tudtam pihenni magam. Végigzongorázom az eredményeket. Csak majd valaki tartsa észben, hogy mikor kell újra sztornózni.
Nem! Van egy jobb ötletem! Az újonnan kezdő eredménylistára írja fel az első pontozó, hogy mikortól érvényes. Ha azt a dátumot is visszük tovább a pontokkal együtt, akkor mindenki látja, meddig tart az adott időszak, és mikor fogunk nullázni?

Nem! Van egy jobb ötletem! Az újonnan kezdő eredménylistára írja fel az első pontozó, hogy mikortól érvényes. Ha azt a dátumot is visszük tovább a pontokkal együtt, akkor mindenki látja, meddig tart az adott időszak, és mikor fogunk nullázni?
Keine Panik auf der Titanic!
- construx
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
ne vegyük már be mindenhova a könyveléééééstese írta:eltérő üzleti éves cégekről még nem hallottál?construx írta:he?![]()
ha évenként pontozunk, akkor jan. 1-től dec. 31-ig nyomjuk. mit kell ott megjegyezni?
itt a józan paraszti ész szabályai érvényesek, minden más kizárva.
B.D.
B.D.
construx írta:ne vegyük már be mindenhova a könyveléééééstese írta:eltérő üzleti éves cégekről még nem hallottál?construx írta:he?![]()
ha évenként pontozunk, akkor jan. 1-től dec. 31-ig nyomjuk. mit kell ott megjegyezni?
itt a józan paraszti ész szabályai érvényesek, minden más kizárva.

akkor viszont várjunk még jó két hónapot?
- construx
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
szerintem nem ártana elgondolkodnunk ilyesmiken, mint:
- ha valaki az év vége felé csatlakozik, hogyan vegyük rá, hogy játsszon, amikor abban az évben már nincs annyi idő, hogy nyerjen vagy sok pontot szerezzen és nemsokára azokat is nullázzuk
- feldobjunk-e valami ajándékot a győztesnek, vagy akár a dobogósoknak
- a kvízekben jóval kevesebb név marad, mint most, nem lesz-e ez túl lehangoló
- éves fordulókat játsszunk-e, vagy mondjuk fél éveseket, esetleg évszakonként külön-külön
és egyebek.
- ha valaki az év vége felé csatlakozik, hogyan vegyük rá, hogy játsszon, amikor abban az évben már nincs annyi idő, hogy nyerjen vagy sok pontot szerezzen és nemsokára azokat is nullázzuk
- feldobjunk-e valami ajándékot a győztesnek, vagy akár a dobogósoknak
- a kvízekben jóval kevesebb név marad, mint most, nem lesz-e ez túl lehangoló
- éves fordulókat játsszunk-e, vagy mondjuk fél éveseket, esetleg évszakonként külön-külön
és egyebek.
B.D.
B.D.
- nos, a válaszaim a kövik...construx írta:szerintem nem ártana elgondolkodnunk ilyesmiken, mint:
-nem hinném, hogy most kevésbé felemelő, hogy nem nullázzuk és még kevesebb esély van rá, hogy valaha utolérik a most csatlakozók a filmes topicban az elsőket. a folyamatos nullázás legalább idővel esélyt ad arra, hogy egy kicsit kivár, játszik, addig belejön és a nullázás után akár egyből az élre is állhat, ha ügyes.construx írta:- ha valaki az év vége felé csatlakozik, hogyan vegyük rá, hogy játsszon, amikor abban az évben már nincs annyi idő, hogy nyerjen vagy sok pontot szerezzen és nemsokára azokat is nullázzuk
-Marcsi feldobott valami oklevélszerűséget, de a kidolgozás még szükséges.construx írta:- feldobjunk-e valami ajándékot a győztesnek, vagy akár a dobogósoknak
-érdekes. te mindig a sok néma tagra gerjedsz, aki se hozzá nem szól, se nem növeli a pontjait.construx írta:- a kvízekben jóval kevesebb név marad, mint most, nem lesz-e ez túl lehangoló
szerintem a tisztánlátásunkat és a valós pontállás helyességét is zavarhatja ha tele van a lista olyanokkal, akik már rég nem játszanak.
egy előnyük van. könnyebb őket megelőzni, ha egy helyben állnak.

-szerintem legyenek éves fordulók. a többit idővel úgysem tudnánk követni és figyelni.construx írta:- éves fordulókat játsszunk-e, vagy mondjuk fél éveseket, esetleg évszakonként külön-külön
-nos, erre nem tudok észérvet találni.construx írta:és egyebek.
Egyetértek esével.
Mint mondtam, szerintem majdnem mindenki a játék kedvéért játszik. Persze akkor felvetősik a kérdés, h. akkor minek pontozunk: erre nem is tudnék válaszolni - motivációnak találtátok ki asszem. Így, h. van esély az élre törni az új tagokank is, esetleg nagyobb lehet a motiváció - bár ebben nem igazán hiszek, de legalább igazságosak vagyunk.
M.
Mint mondtam, szerintem majdnem mindenki a játék kedvéért játszik. Persze akkor felvetősik a kérdés, h. akkor minek pontozunk: erre nem is tudnék válaszolni - motivációnak találtátok ki asszem. Így, h. van esély az élre törni az új tagokank is, esetleg nagyobb lehet a motiváció - bár ebben nem igazán hiszek, de legalább igazságosak vagyunk.
M.
- construx
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
akkor már várjuk meg az év végét.bizsu írta:Én is arra szavazok, hogy nullázzunk nyugodtan. Szerintem, nem kell túlbonyolítani, elkezdhetjük mostantól a pontozást, ezt a kört meg majd 1 év 2 hónap múlva stornózzunk, és onnantól már lehet évenkénti nullázás.
és szerintem írjuk ki majd a korábbi eredményeket is. ne vesszenek el azok se, és legyen összehasonlítási alapunk.

B.D.
B.D.
- aquarius76
- Őstag
Én viszont arra szavazok, hogy ha már kitaláltuk és elhatároztuk, hogy nullázunk, akkor ne tököljünk még hónapokig. Addigra el is felejtjük és oda az egész.
Ha felírjuk a dátumot, akkor simán lehet követni, hogy mettől meddig tart az év.
A feljegyzésekre pedig tudom javasolni, hogy a kvíz topicon belül lehetne nyitni egy Eredménytábla vagy Dicsőségtábla vagy bármi elnevezésű topicot és ott lehet megőrizni a jövő számára az éves eredményeket.
Mit szóltok?
Ha felírjuk a dátumot, akkor simán lehet követni, hogy mettől meddig tart az év.
A feljegyzésekre pedig tudom javasolni, hogy a kvíz topicon belül lehetne nyitni egy Eredménytábla vagy Dicsőségtábla vagy bármi elnevezésű topicot és ott lehet megőrizni a jövő számára az éves eredményeket.
Mit szóltok?
- construx
- Adminisztrátor
- Kapcsolat:
ha évente nullázunk, lesz lehetőségünk összevetni az eredményeket, ki melyik évben hol végzett, hány pontot szerzett stb.
úgyhogy jó ötletnek tartom Éviét, hogy ezt írjuk ki külön topikba.
így viszont Sztikéhez hasonlóan én is úgy gondolom, várjuk meg az év végét. úgy lesznek majd összehasonlíthatóak a további eredmények.
így viszont Sztikéhez hasonlóan én is úgy gondolom, várjuk meg az év végét. úgy lesznek majd összehasonlíthatóak a további eredmények.
B.D.
B.D.
- julica
- Őstag
- Kapcsolat:
Egyetértek C-vel.construx írta:ha évente nullázunk, lesz lehetőségünk összevetni az eredményeket, ki melyik évben hol végzett, hány pontot szerzett stb.