Hozzászólás
Szerző: ese » kedd dec. 27, 2011 2:50 pm
Az eset túlélői mindannyian rejtélyes és bizarr balesetek áldozatai lettek. Egyesek szerint ez csak különös egybeesés, de akad, aki e mögött vészjósló összefüggéseket vél felfedezni.
Ma éjjel erről a témáról beszélgetünk vendégünkkel, köszönöm, hogy eljött.
- Köszönöm. Értékelem, hogy a "vészjósló" kifejezést használta. A legtöbben természetfeletti"-t mondanak. Mert az emberek egyből azt hiszik szellemekről, boszorkányokról, vagy ilyesmiről beszélek.
- Itt az alkalom, hogy tisztázzuk!
- Remek! Tehát amiben én hiszek, az egyfajta ősi erő, egy láthatatlan jelenség, amely körülvesz. Ez az erő meghatározza életünket és halálunkat. Ez az az erő, amelyet sokan a Gonosznak tulajdonítanak. Én nem hiszek a vallásos blablában, ezért inkább egyszerűen Halálnak hívom.
- Ez azt jelenti, hogy engem is körülvesz a Halál?
- Pontosan! Mindig és mindenütt. És ez az, amit szeretnék megértetni az emberekkel az az, hogy a Halál pontos terv szerint dolgozik. Amikor .................. leszállt a gépről, és vele a többi túlélő, tulajdonképp keresztülhúzta a Halál tervét. Ezért szeretném figyelmeztetni az embereket.
- Nos, a tény az, hogy a túlélők később meghaltak egyéb balesetekben.
- Nos, maga az a tény, hogy meghaltak a szempontunkból nem is fontos. Sokkal fontosabb, hogy hogyan haltak meg. Egy csomó különös, véletlenszerű és valószerűtlen esemény során. Ez az, ami bizonyítja, hogy ez az erő...
- De ez nem bizonyíték, csak az események értelmezése az Ön ízlése szerint. Nem igaz?
- Próbáljunk ne ennyire földhözragadtan gondolkodni...
- Nézze, a legtöbb ember szerint ez csak különös egybeesés.
- Végigmondhatom? Beszélhetnénk egybeesésről, ha csak 1-2 ember halt volna meg! De mindannyian odavesztek! A tanárukról nem is beszélve.
- Ez igaz, de emberek halnak meg minden nap, ezek mitől lennének különlegesek?
- Az elméletem segít az embereknek, hogy ezeket az egybeeséseket megkérdőjelezhessék. Mi van, ha van összefüggés? Tehetünk-e ellene valamit?
- Már megbocsásson, de ez elsőre teljesen zagyvának tűnik. Ez azt jelenti, hogy legyünk mindig résen ahányszor kilépünk a házból?
- Pontosan ez az, amit mondani akartam. Pontosan! De az esély a túlélésre, az egyetlen esély, ha a látható dolgok mögé nézünk. De a végén senki sem tud megszöknia Halál elől. Önnek talán a mai nap az utolsó.
pontos címet szeretnék kérni
Keine Panik auf der Titanic!