Mary írta: De ez már túlságosan szép volt. Ezt már el se tudta képzelni."[/color]
HAjrá!!!!
alig varm h valaki megfejtse!erdekel nagyon!
Moderátor: ese
Nem ismerős.Mary írta:Megismétlem a feladványt...
Kornbane, Te is passzolsz?????
A labda egy betört ablakon keresztül leesett az alagsori folyosóra.
Az egyik gyerek, a házmesterék tizennégy éves kislánya lebicegett érte. Szegénykének a villamos levágta a fél lábát, s boldog volt, ha labdát szedhetett a többieknek.
Az alagsorban félhomály terjengett, de azért feltűnt neki, hogy egy sarokban megmozdult valami.
- Cicus! - szólt oda a falábú házmesterkislány. - Hát te hogy kerülsz ide, kiscicám?
Fölkapta a labdát, s ahogy csak tudott, elsietett vele.
Az öreg, csúnya és rossz szagú patkány - őt nézték cicának - meghökkent. Így még nem beszélt vele senki.
Eddig csak utálták, szénnel hajigálták, vagy rémülten elmenekültek előle.
Most jutott eszébe először, hogy milyen más lett volna minden, ha történetesen cicának születik.
Sőt - mert ilyen telhetetlenek vagyunk! - mindjárt továbbszőtte ábrándjait. Hát még ha falábú házmesterkislánynak születik?
De ez már túlságosan szép volt. Ezt már el se tudta képzelni."
Vki már csak megfejti...
M.
Oks, segítek...Kornbabe írta:Nem ismerős.Mary írta:Megismétlem a feladványt...
Kornbane, Te is passzolsz?????
A labda egy betört ablakon keresztül leesett az alagsori folyosóra.
Az egyik gyerek, a házmesterék tizennégy éves kislánya lebicegett érte. Szegénykének a villamos levágta a fél lábát, s boldog volt, ha labdát szedhetett a többieknek.
Az alagsorban félhomály terjengett, de azért feltűnt neki, hogy egy sarokban megmozdult valami.
- Cicus! - szólt oda a falábú házmesterkislány. - Hát te hogy kerülsz ide, kiscicám?
Fölkapta a labdát, s ahogy csak tudott, elsietett vele.
Az öreg, csúnya és rossz szagú patkány - őt nézték cicának - meghökkent. Így még nem beszélt vele senki.
Eddig csak utálták, szénnel hajigálták, vagy rémülten elmenekültek előle.
Most jutott eszébe először, hogy milyen más lett volna minden, ha történetesen cicának születik.
Sőt - mert ilyen telhetetlenek vagyunk! - mindjárt továbbszőtte ábrándjait. Hát még ha falábú házmesterkislánynak születik?
De ez már túlságosan szép volt. Ezt már el se tudta képzelni."
Vki már csak megfejti...
M.
Oké. Megjegyeztem magamnak a címét.Mary írta:Elég most ennyi. Te jössz...Kornbabe írta:Akkor ez egy Örkény egyperces lesz. De a címét akkor sem tudom.![]()
Egyébként a címe: Gondolatok a pincében.
M.

szinten egy vers:Kornbabe írta:
Bingo4![]()
Akkor már két feladvánnyal jössz.

nem ismeros senkinek? passzoljatok?temesed írta:
Sírj őszi vers... Sírj mindakét szemem,
Sírj őszi koncert, zengő zeneverseny.
Most itt az ősz és én vagyok az ősz
És régi bútól vemhes újra versem
Beteg az arcom s beteg a dalom
És a múlást sápadva szomjazom,
Az életet, mely már csak félig-élet,
A hervadt holdat és a sírt
S a hűs napot, mely a holdnál sötétebb.

Én ismerem, és szerintem nagyon szép ez a vers: Kosztolányi - Őszi koncert. Persze sokkal hosszabb (sőt, kifejezetten hosszú vers).temesed írta:szinten egy vers:
Sírj őszi vers... Sírj mindakét szemem,
Sírj őszi koncert, zengő zeneverseny.
Most itt az ősz és én vagyok az ősz
És régi bútól vemhes újra versem
Beteg az arcom s beteg a dalom
És a múlást sápadva szomjazom,
Az életet, mely már csak félig-élet,
A hervadt holdat és a sírt
S a hűs napot, mely a holdnál sötétebb.

hát, most te jössz!!!gratula!!!!Ronibaba írta:
Én ismerem, és szerintem nagyon szép ez a vers: Kosztolányi - Őszi koncert. Persze sokkal hosszabb (sőt, kifejezetten hosszú vers).Az az érdekessége, hogy vmiféle párbeszédszerűséget ad, de majd mindjárt berakom vhova az egész verset, érdemes elolvasni és egy picit elmélkedni rajta!

József Attila: Kései siratóRonibaba írta: Világosodik lassacskán az elmém,
a legenda oda.
A gyermek, aki csügg anyja szerelmén,
észreveszi, hogy milyen ostoba.
Kit anya szült, az mind csalódik végül,
vagy így, vagy úgy, hogy maga próbál csalni.
Ha küzd, hát abba, ha pedig kibékül,
ebbe fog belehalni.[/color]

hm, amerikai iro....nagyon hires.....foleg a 19 szazadi amerikai eletrol ir.......a tiszta erintetlen termeszetrol, amit a gonosz sapadtarcuak galád módone elbitorolnak....persze a benszulottek sem mindig jok, de a feherek kozott is akad bator ferfi, aki, ha kierdemli, halhatatlan nevet kap, aminek hallatan mindenhol baratkent udvozlik....Kornbabe írta:
Ahogy látom, kellene egy kis segítség...

ugy latom, egy ideje all a atopic...pedig azt hittem, h construx biztosan kitalalja. Karl May Old Shatterhand-jere gondoltam....keresek vmi ujat!temesed írta:hm, amerikai iro....nagyon hires.....foleg a 19 szazadi amerikai eletrol ir.......a tiszta erintetlen termeszetrol, amit a gonosz sapadtarcuak galád módone elbitorolnak....persze a benszulottek sem mindig jok, de a feherek kozott is akad bator ferfi, aki, ha kierdemli, halhatatlan nevet kap, aminek hallatan mindenhol baratkent udvozlik....Kornbabe írta:
Ahogy látom, kellene egy kis segítség...

Ez inkább Remete szakterülete..temesed írta:ugy latom, egy ideje all a atopic...pedig azt hittem, h construx biztosan kitalalja. Karl May Old Shatterhand-jere gondoltam....keresek vmi ujat!

Kornbabe írta:Nincs újabb feladvány.
Quo vadis?temesed írta:Kornbabe írta:Nincs újabb feladvány.
bocs, huzos volt ez a 7vegem, vendegeink voltak. de most adok ujat:
konyv.
Neri idejeben jatszodik, es kozponti temaja a kereszteny uldozes es Roma felegetese. vagyis latszolag. mert a tortenet folyaman a kulonbozo osztalybeli 2 fiatal lassan egymasra talal. vegre! igaz, ehhez mind a kettojuknek sokat kell formalodni, de a retteges es felelm koraban megis no virag a romok folott. a vege pedig-nos, edes keseruseg. a beteljesules odaat van.