Könyv-kitalálós játék

Kvízjátékok tárháza

Moderátor: ese

Lezárt
Nóry
Rendszeres látogató
Rendszeres látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Nóry » 2005.09.23. 10:34

megéri elolvasni.. mindenképpen jobb ember leszel tőle!!!
Írok még belöle részletet, ami engem nagyon megfogott...
2. kötet: a vámpír inasa
-nem!sikoltottam, és ráborultam Samre.Olyan keservesen zokogtam, hogy fájt.
Sam!nem halhatsz meg!Sam Maradj életben! Csatlakozhatsz a Cirkuszhoz és bejárhatob velünk a világot!Jöhetsz...vvelünk jöhetsz!
nem tudtam többet mondani, csak leajtottam a fejem odasimultam Semhez, és sírtam.
Az elhagyatott hajdani vasúton, valahol a hátam mögött hevert az eszméletlen farkasember.Mr Crepsley némán ült mellettem.Alattam -sam Grest a barátom, aki megmentette az életemet-feküdt teljes mozdulatlanságban, és lassanként mindjobban belecsúszott abba az utólsó álmoba, amely nem más mint a rettenetes és időtlen halál.

Hogy mi a sztori vége azt ne mondom meg.... mert akkor ha elolvassátok nem lesz érdekes.
Tényleg egykérdés... lenne e kedvetek olyanhoz, hogy én bemásolnék fejezeteket egy még nem megjelet könyvből.. és ti meg véleményeznétek...
ha nem azsem baj, csak kérdeztem

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.23. 10:44

Nóry írta: Tényleg egykérdés... lenne e kedvetek olyanhoz, hogy én bemásolnék fejezeteket egy még nem megjelet könyvből.. és ti meg véleményeznétek...
ha nem azsem baj, csak kérdeztem
Szerintem a Könyves topikomba nyugodtan berakhatod. :wink:

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.24. 19:51

Nóry! Szerintem megadhatod a megfejtését a könyvnek (szerző+cím), mert úgy látom, nem megy; és adj fel másikat. :wink:

Nóry
Rendszeres látogató
Rendszeres látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Nóry » 2005.09.27. 13:28

Darren Shan Vámpírkönyvek.....
Ok kaptok másikat

Ronibaba
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Ronibaba » 2005.09.27. 15:23

Nóry írta:Darren Shan Vámpírkönyvek.....
Ok kaptok másikat
Fúúúú...tuti elolvasom őket, nagyon tetszik a leírás alapján, még mindig! :)
Kép

"A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették hogyan kell repülni."

Nóry
Rendszeres látogató
Rendszeres látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Nóry » 2005.09.29. 15:42

a könyvnek van egy előmitológiája ami egy dongalábú fiúról szól, akinek megjövendölik, hogy elveszi anyját és megöli apját. így elmenekül az eddigi lakóhejéről, ám az úton megöli a kiráyt stb stb...
végül kiderül, hogy tényleg elvette az anyját akitől 4 gyermeke született. Magát megvakította gyerekeire pedig a viszály átkát szórta...mi az a könyv aminek ez az előmitológiálya

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.29. 15:52

Nóry írta:a könyvnek van egy előmitológiája ami egy dongalábú fiúról szól, akinek megjövendölik, hogy elveszi anyját és megöli apját. így elmenekül az eddigi lakóhejéről, ám az úton megöli a kiráyt stb stb...
végül kiderül, hogy tényleg elvette az anyját akitől 4 gyermeke született. Magát megvakította gyerekeire pedig a viszály átkát szórta...mi az a könyv aminek ez az előmitológiálya
Szophoklész: Oidipusz
Szophoklész: Antigoné

Nóry
Rendszeres látogató
Rendszeres látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Nóry » 2005.09.29. 15:52

Talált!
Ez gyors volt! :D

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.30. 21:40

Itt az új:

"Az író eredetileg a dekabrista összeesküvésről akart könyvet írni, de anyaggyűjtés közben visszatért a napóleoni háborúk korához. Így alakult át műve a honvédő orosz nép eposzává. A regény eszmeiségét leginkább a három főalak képviseli. Pierre Bezuhov az író eszmei fejlődését tükrözi; Andrej herceg a hamis eszményeket követő, majd magára találó orosz nemes figurája; Natasa alakjában az írót a lány természetessége, a néphez való közelsége vonzotta. A regényben benne van az egész 19. század eleji orosz élet: az író pazar bőséggel, hitelesen mutatja be az egész cári udvart, az arisztokrata szalonokat, a csatatereket, a béke és a háború világát, s nemcsak a főalakjait dolgozta ki aprólékos gonddal, hanem a közel ötszáz epizódfigurát is szemléletesen állította az olvasó elé. A mű szerkezetét meghatározza, hogy az egyes sorsok párhuzamosan futnak, majd bizonyos csomópontokban találkoznak. Az író különös gonddal figyeli az emberi lét örök mozzanatait: születés-szerelem-halál."

Ronibaba
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Ronibaba » 2005.09.30. 22:07

Kornbabe írta:Itt az új:

"Az író eredetileg a dekabrista összeesküvésről akart könyvet írni, de anyaggyűjtés közben visszatért a napóleoni háborúk korához. Így alakult át műve a honvédő orosz nép eposzává. A regény eszmeiségét leginkább a három főalak képviseli. Pierre Bezuhov az író eszmei fejlődését tükrözi; Andrej herceg a hamis eszményeket követő, majd magára találó orosz nemes figurája; Natasa alakjában az írót a lány természetessége, a néphez való közelsége vonzotta. A regényben benne van az egész 19. század eleji orosz élet: az író pazar bőséggel, hitelesen mutatja be az egész cári udvart, az arisztokrata szalonokat, a csatatereket, a béke és a háború világát, s nemcsak a főalakjait dolgozta ki aprólékos gonddal, hanem a közel ötszáz epizódfigurát is szemléletesen állította az olvasó elé. A mű szerkezetét meghatározza, hogy az egyes sorsok párhuzamosan futnak, majd bizonyos csomópontokban találkoznak. Az író különös gonddal figyeli az emberi lét örök mozzanatait: születés-szerelem-halál."
Toljsztoj - Háború és béke
Kép

"A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették hogyan kell repülni."

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.30. 22:20

BINGO!!! :smt041 :smt041

Ronibaba
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Ronibaba » 2005.09.30. 22:41

Kornbabe írta:BINGO!!! :smt041 :smt041
:)
Még gondolkodnom kell, hogy mit adjak fel...hát nem lesz könnyű falat, úgyhogy egy kis türelmet kérek! :roll:
Kép

Ronibaba
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Ronibaba » 2005.10.01. 10:05

Egy pilóta lezuhan a sivatagban. Először azt hiszi meghalt, vagy hogy soha nem fog hazajutni, de találkozik egy kisfiúval, aki elmesélni neki, hogy ő egy másik bolygóról jött a Földre, és egyéb bolygókon + itt a Földön is számos kaladban volt része. Barátja lett egy róka is. De a történet végére ráébred arra, hogy bármennyire is unta magát saját bolygóján és elvágyott, most szeretne hazatérni. És talán ez egy kígyó segítségével sikerülhet is neki....
Kép

Nóry
Rendszeres látogató
Rendszeres látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Nóry » 2005.10.01. 10:06

Kis herceg?

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.01. 11:02

Nóry írta:Kis herceg?
Tessék szerzőt is írni. :P

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.05. 17:06

Nóry! Áll a topik! Írj feladványt, ha a szerzőt nem akarod!

Nóry
Rendszeres látogató
Rendszeres látogató
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Nóry » 2005.10.05. 17:33

juj bocsi nem láttam .. nem tudom a szerzőt....

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.10.05. 18:02

Nóry írta:juj bocsi nem láttam .. nem tudom a szerzőt....
saint-exupery......ha beleszolhatok!

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.05. 18:29

A könyv címét kitaláltad, Nóry, szerintem adhatsz újat. :)

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.05. 18:29

temesed írta:
Nóry írta:juj bocsi nem láttam .. nem tudom a szerzőt....
saint-exupery......ha beleszolhatok!
Bizony. Köszönöm a megoldás másik felét, temesed. :)

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.07. 14:42

Mivel Nóry nem igazán akar új feladványt adni, magamhoz veszem a kezdeményezést, és adok egyet:

A kitűnő regény egyfajta Don Quijote-történet. Cselekménye a 19. század vége táján játszódik. A főhős az egykori Észak-magyarország területén él, előbb csak hóbortos, később mindinkább elboruló elméjű főnemes egy darab középkort varázsol maga köré: nedeci várában udvart (élősködő léhűtőkkel) és magánhadsereget. Egy napon értékes "hadizsákmány" érkezik hozzá, egy gyönyörű fiatal lány, akit egyre jobban megszeret. Mikor a lánynak udvarlója akad, megbomlik elméje, öngyilkos lesz és a lovával temetteti el magát.

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.10.07. 15:14

Kornbabe írta:Mivel Nóry nem igazán akar új feladványt adni, magamhoz veszem a kezdeményezést, és adok egyet:

A kitűnő regény egyfajta Don Quijote-történet. Cselekménye a 19. század vége táján játszódik. A főhős az egykori Észak-magyarország területén él, előbb csak hóbortos, később mindinkább elboruló elméjű főnemes egy darab középkort varázsol maga köré: nedeci várában udvart (élősködő léhűtőkkel) és magánhadsereget. Egy napon értékes "hadizsákmány" érkezik hozzá, egy gyönyörű fiatal lány, akit egyre jobban megszeret. Mikor a lánynak udvarlója akad, megbomlik elméje, öngyilkos lesz és a lovával temetteti el magát.
Beszterce ostroma...a szerző pedig...ööööö..Mikszáth Kálmán! Talált? :?:

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.07. 16:01

temesed írta:
Bingo! :smt041
Te jössz! :D

u.i. Most már tök jól megy az idézés! :wink:

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.10.07. 16:22

Kornbabe írta:
temesed írta:
Bingo! :smt041
Te jössz! :D

u.i. Most már tök jól megy az idézés! :wink:
EZ NAGYON KÖNNYŰ LESZ!

Egy elmegyógyintézetben vagyunk, ahová önként vonult be egy tudós, mert olyan információ birtokában van, amely romba döntheti a világot. Újabb őrültek kerülnek be, akik tulajdonképpen titkosügynökök...a vaskos ápolóhölgyek hullanak, míg egyre közelebb jutunk a célszemélyhez, aki minden igyekezetével szeretné megóvni a Földet. A végén az igazgató mindnekit átver és megszerzi az információt, hogy a világ ura lehessen!

nos? kitudja?

daw
Tag
Tag

Hozzászólás Szerző: daw » 2005.10.07. 20:30

Na erre kíváncsi vagyok! :D
Welcome to Silent Hill.
Enjoy your death.

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.10.07. 22:14

Kérdés: szerintetek amikor feladványokat adunk, jó, ha eláruljuk a könyv végét?
Arra gondolok, hogy aki olvasta, az úgyis tudja, viszont aki ez alapján kap kedvet a könyvhöz (mint mostanában egyre többször előfordul :) ), az esetleg nem szeretné előre tudni.
Mit gondoltok?
- Family you can see any time.
But a one-night stand only happens one night.

B.D.

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.10.08. 10:23

construx írta:Kérdés: szerintetek amikor feladványokat adunk, jó, ha eláruljuk a könyv végét?
Arra gondolok, hogy aki olvasta, az úgyis tudja, viszont aki ez alapján kap kedvet a könyvhöz (mint mostanában egyre többször előfordul :) ), az esetleg nem szeretné előre tudni.
Mit gondoltok?
bocs, visszaolvasva általában mindenki elmondta a végét.....bár én azon kevesek közé tartozom, aki szereti hallani a végét (könyvnek, filmnek), mert akkor jobban érdekel! :wink:

de a megfejtést még senki sem írta... :(

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.08. 10:31

temesed írta:
construx írta:Kérdés: szerintetek amikor feladványokat adunk, jó, ha eláruljuk a könyv végét?
Mit gondoltok?
bocs, visszaolvasva általában mindenki elmondta a végét.....bár én azon kevesek közé tartozom, aki szereti hallani a végét (könyvnek, filmnek), mert akkor jobban érdekel! :wink:

de a megfejtést még senki sem írta... :(
Nem tudhatjuk, hogy melyik könyv kinek kelti fel az érdeklődését, vagy hogy ki melyiket olvasssa. Szerintem egyáltalán nem baj, hogy leírtad! :wink: :)

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.10.08. 11:26

najó, segítek egy kicsit.

az író svájci, bizonyos német-svácjo tájszólásban írt.

ez a műve tulajdonképpen komédia, amelynek központi témája a fizikusok és általában a tudósok felelõssége. 1962-ben jelent meg...
a 2 titkosügynök Eisten es Newtonnak "hiszik" magukat, míg a főhős Salamon királynak képzeli magát. Persze mind a 3 teljesen normális, csak eljátsszák az őrültet, ami egyre hitelesebb lesz, amikor elkezdik öldökölni az ápolókat.

remelem, most már tudja valaki!

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.10.10. 12:28

temesed írta:najó, segítek egy kicsit.

az író svájci, bizonyos német-svácjo tájszólásban írt.

ez a műve tulajdonképpen komédia, amelynek központi témája a fizikusok és általában a tudósok felelõssége. 1962-ben jelent meg...
a 2 titkosügynök Eisten es Newtonnak "hiszik" magukat, míg a főhős Salamon királynak képzeli magát. Persze mind a 3 teljesen normális, csak eljátsszák az őrültet, ami egyre hitelesebb lesz, amikor elkezdik öldökölni az ápolókat.

remelem, most már tudja valaki!
oké, ezt is megadom:

Dürrenmatt: Fizikusok..
ezt ismernetek kell, irodalomból kötelező. még nálunk is! :wink:

Lezárt