Könyv-kitalálós játék
Moderátor: ese
Akkor egy kis segítség:
A könyv magyar szerző műve és tévéfilmet is elkezdtek belőle forgatni itt Magyarországon. A szerzőt nagyon kedvelik Németországban és még portugálra is lefordították ezt a művét. Amerikában megvették a filmkészítés jogait, de pénzhiány miatt nem indult el a forgatás. Sean Connery, Klaus Maria Brandauer és Winona Ryder szerepelt volna benne.
A könyv magyar szerző műve és tévéfilmet is elkezdtek belőle forgatni itt Magyarországon. A szerzőt nagyon kedvelik Németországban és még portugálra is lefordították ezt a művét. Amerikában megvették a filmkészítés jogait, de pénzhiány miatt nem indult el a forgatás. Sean Connery, Klaus Maria Brandauer és Winona Ryder szerepelt volna benne.
- Delilah
- Őstag

- Kapcsolat:
Mindjárt sikítok. Mi az hogy nem forgatják le???Kornbabe írta:Akkor egy kis segítség:
Márai Sándor "Gyertyák csonkig égnek". Nem olvastam, de sokat dícsérik... A szereposztás parádés, csak jót tudtak volna kihozni belőle.
- Delilah
- Őstag

- Kapcsolat:
Ja hogy most én jövök...?
A könyv egyaránt nevezhetô útleírásnak, szakácskönyvnek vagy társadalomrajznak, de leginkább regény.
[...] naplószerûen beszéli el, hogy élete új párjával miként teremtettek igazi otthont a toszkánai Cortona melletti régi házban, és leltek második hazára Olaszországban.
Az írónô egyszerre tudja rabul ejteni az olvasó gondolatait és érzékszerveit. A sültmalacárus, a zöldséges, a házvétel körüli hercehurca, a toszkán konyha megannyi fortélya, a pohárban megcsillanó bor ugyanolyan fontosságot kap, mint a történelmi, mûvészettörténeti, irodalmi kitekintés. Megjelenését követôen a könyv több mint két évig folyamatosan szerepelt az amerikai bestsellerlistákon.
Segítségképpen annyit, hogy film is készült belőle... megy is az HBO-n...
A könyv egyaránt nevezhetô útleírásnak, szakácskönyvnek vagy társadalomrajznak, de leginkább regény.
[...] naplószerûen beszéli el, hogy élete új párjával miként teremtettek igazi otthont a toszkánai Cortona melletti régi házban, és leltek második hazára Olaszországban.
Az írónô egyszerre tudja rabul ejteni az olvasó gondolatait és érzékszerveit. A sültmalacárus, a zöldséges, a házvétel körüli hercehurca, a toszkán konyha megannyi fortélya, a pohárban megcsillanó bor ugyanolyan fontosságot kap, mint a történelmi, mûvészettörténeti, irodalmi kitekintés. Megjelenését követôen a könyv több mint két évig folyamatosan szerepelt az amerikai bestsellerlistákon.
Segítségképpen annyit, hogy film is készült belőle... megy is az HBO-n...
- Delilah
- Őstag

- Kapcsolat:
Bizsu, talált süllyedttimus írta:A könyvet még nem olvastam, de a napokban láttam az HBO-n, és a hangulata nagyon tetszett, teljesen elvarázsolt.
Biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben el fogom olvasni, és ajánlom is mindenkinek.![]()
bizsu, szerintem adhatsz újat!
Timus, én is csak a filmet láttam, de két órán keresztül csak vigyorogtam, olyan varázslatos meseszerű hangulata van! Úgyhogy a könyvet már meg is rendeltem... és folytatása is van, a címe Bella Tuscany... azt is vadászom.
Na, akkor lássuk az enyémet! Ennek már nem ilyen vidám a története, kiváncsi vagyok ismeritek-e!
A regény főszereplője Kárász Nelli, a pusztán nevelkedett leány, aki családi okok miatt feleségül megy a kisvárosi "úri középosztály" gazdagparaszti származású képviselőjéhez, Takaró Sanyihoz. A házasság szerencsétlen, mert Nelli minden külső látszat ellenére "iszonyodik" férjétől - és végül megöli. Az író művészi teljesítménye abban rejlik, hogy Nelli jellemének és sorsának formálásakor hibátlan egyensúlyban tartja a társadalmi, erkölcsi, élettani és "örök emberi" motívumokat.
A regény főszereplője Kárász Nelli, a pusztán nevelkedett leány, aki családi okok miatt feleségül megy a kisvárosi "úri középosztály" gazdagparaszti származású képviselőjéhez, Takaró Sanyihoz. A házasság szerencsétlen, mert Nelli minden külső látszat ellenére "iszonyodik" férjétől - és végül megöli. Az író művészi teljesítménye abban rejlik, hogy Nelli jellemének és sorsának formálásakor hibátlan egyensúlyban tartja a társadalmi, erkölcsi, élettani és "örök emberi" motívumokat.
Németh László: Iszony (egyszer már én is feladtambizsu írta:Na, akkor lássuk az enyémet! Ennek már nem ilyen vidám a története, kiváncsi vagyok ismeritek-e!
A regény francia író műve. Egy feleség történetét meséli el, aki nem boldog a férjével és nem elégedett az életével sem. A kiutat a házasságtörésben keresi, két férfival is viszonyt fog folytatni, egy időre sikerül kitörnie a szürkeségből. Egyik férfival sem sikerül tartós kapcsolatot kialakítania és végül belátja, hogy nem marad neki más, mint a hétköznapok szürkesége és az unalmas férj, akit nem szeret. Mivel ezt elviselni nem tudja, öngyilkosságot követ el, megmérgezi magát. Halálakor szembesül a férj azzal, hogy megcsalták.
Én asszem tudom amegfejtést, de nem biztos, h. fel tudok most adni újat.Kornbabe írta:A regény francia író műve. Egy feleség történetét meséli el, aki nem boldog a férjével és nem elégedett az életével sem. A kiutat a házasságtörésben keresi, két férfival is viszonyt fog folytatni, egy időre sikerül kitörnie a szürkeségből. Egyik férfival sem sikerül tartós kapcsolatot kialakítania és végül belátja, hogy nem marad neki más, mint a hétköznapok szürkesége és az unalmas férj, akit nem szeret. Mivel ezt elviselni nem tudja, öngyilkosságot követ el, megmérgezi magát. Halálakor szembesül a férj azzal, hogy megcsalták.
Még várok egy kicsit, meg töröm a fejem...
M.
Na jó, akkor megfejtem:Mary írta:Én asszem tudom amegfejtést, de nem biztos, h. fel tudok most adni újat.Kornbabe írta:A regény francia író műve. Egy feleség történetét meséli el, aki nem boldog a férjével és nem elégedett az életével sem. A kiutat a házasságtörésben keresi, két férfival is viszonyt fog folytatni, egy időre sikerül kitörnie a szürkeségből. Egyik férfival sem sikerül tartós kapcsolatot kialakítania és végül belátja, hogy nem marad neki más, mint a hétköznapok szürkesége és az unalmas férj, akit nem szeret. Mivel ezt elviselni nem tudja, öngyilkosságot követ el, megmérgezi magát. Halálakor szembesül a férj azzal, hogy megcsalták.
Még várok egy kicsit, meg töröm a fejem...
M.
Flaubert: Bovaryné
Most nem jut eszembe jobb:Kornbabe írta:Igen!![]()
![]()
Adj újat.
Az egyik kedvenc művem - erről már volt többször szó, talán már föl is volt adva. Ezt a "legmagyarabb költő" írta a műről a szerzőnek címzett levelében. Bár ez a nagy költőnk először csak az elejét olvasta, és félretette, később , mégis miután végigolvasta, ezeket a sorokat írta:
"... úgy koncepcióban, mint kompozícióban igen jeles mű. Csak itt-ott a verselésben meg a nyelvben találok némi nehézkességet, különösen a lírai részek nem eléggé zengők. De így is, amint van, egy kevés külsimítással irodalmunk legjelesb terméeki közt foglalhat az helyet. (...) Fogadja leghőbb üdvözletemet a gyönyörért, melyet nekem műve által okozott, a fényért, melyre költészetünket derítni hivatva van!"
A kérdésem tehát: mely műről szól ez a levélrészlet? (ha vki még a levél szerzőjét is megmondja, kap egy jelest irodalomból. - de már nem tőlem...
Kornbabe!
Te biztosan tudod a kérdéseimre a választ, megbízlak, h. kísérd figyelemmel a feladványt... Én elteszem most magam holnapra. Holnap nagy nap lesz! Gondoljatok rám! Nem tudom, mikor nézek erre legközelebb. Puszi Mindenkinek!
M.
"A mű igen összetett alkotás: alaptörténetét tekintve epikus munka, a főhős útját beszéli el a másvilágon, a Pokolban, a Purgatóriumban és a Paradicsomban, egészen addig, amíg a bűnös, megtévedt ember végül Isten színe elé jut. De hallatlan epikus gazdagság jellemzi a mű részleteit is. A főhős a pokol bugyraiban, a purgatórium hegyén vagy a paradicsom fénylő köreiben járva is mindenütt ismerősökkel, ismerős történetek elmondóival találkozik. Rendre megjelennek a költeményben a középkori világtörténelem legnagyobb figurái, elbeszélik életüket, tragédiáikat vagy éppen megdicsőülésüket. Ezek a történetek azonban végtelenül drámaiak is. Alakjait, eseményeit a drámai konfliktusok, a nagy tragédiák formaszerkezetére emlékeztető módon csoportosítja. A híres nagy jelenetek (a fiait megevő Ugolinó vagy a bűnös szerelemben élő Paolo és Francesca stb.) szinte mindegyike önálló dráma, nem is beszélve az egész művet átfogó nagy metafizikai drámáról, az Úr és Lucifer küzdelméről, a pápaság és a császárság nagy párharcáról, az üdvösség és a kárhozat tragikus alternatíváiról. De teljességgel lírai is a Színjáték, hiszen egy lélek történetét mondja el, hatalmas életgyónásnak tekinthető, a megtisztulás, az Istenhez való emelkedés és az emberi fölé emelő nagy szerelem vallomásának. E három nagy réteg még mindig csak a töredékét teszi ki a nagy műnek, amely tulajdonképpen hatalmas világmodell."
- Nóry
- Rendszeres látogató

- Kapcsolat:
Nah mindegy írom aztán majd szóltok ha nem jó...
A könyv több kötetből áll és minden évben elnyert valamilyen díjat:Britt könyvkereskedők díja, legjobb ifjúsági könyv.
A sorozat bár némelyik kötete kicsit rémisztő az ifjúságnak készült, és bár az éjszakai lényekről szól sokmindenre megtanít. A barátságot és a szeretetet csempészte bele az író a műbe.Az író el is látogatott hozzánk még tavasszal, áprilisban.Ahol a dedikáláson nem a saját nevét írta a könyvekbe, hanem azt ami a könyvön is szerepel.
A sorozat, egy gyerekről szól aki hogy barátja életét megmentse, félvámpírrá válik, majd később vámpírherceggé.Majd meghal és evvel új életet nyer a jövőbeli énjének.Nem kell átélnie azt amit átélt, mert megváltoztathatja azt. Az életéről naplót írt, amit egy ismerősnek adott, és megkérte őt, hogy adja oda az akkori ....-nak ha végetér a Sebhejesek háborúja.Mivel a kicsi ...-ot ő elkergette így a sors majd kinevez valakit, arra hogy ő legyen a vámpírherceg, de annak a lelke nem jut a Lelkek tavába, mert az ősorsa nem ez lett volna eredetileg.
A mű önéletrajz.
idézet:Ha az életem tündérmese volna, és könyvet írnék róla, azzal kezdeném, hogy:"Egyszer vol hol nam volt, volt egyszer két fiú,.... és Stave"De mivel az életem kész rémregény, így ha írnom kellene róla valahogy így kezdeném:A gonosznak van neve. Úgy hívják Stave Leopard.
Nah befejezem mert a végén regényt írok:-D lehet találgatni:-D
A könyv több kötetből áll és minden évben elnyert valamilyen díjat:Britt könyvkereskedők díja, legjobb ifjúsági könyv.
A sorozat bár némelyik kötete kicsit rémisztő az ifjúságnak készült, és bár az éjszakai lényekről szól sokmindenre megtanít. A barátságot és a szeretetet csempészte bele az író a műbe.Az író el is látogatott hozzánk még tavasszal, áprilisban.Ahol a dedikáláson nem a saját nevét írta a könyvekbe, hanem azt ami a könyvön is szerepel.
A sorozat, egy gyerekről szól aki hogy barátja életét megmentse, félvámpírrá válik, majd később vámpírherceggé.Majd meghal és evvel új életet nyer a jövőbeli énjének.Nem kell átélnie azt amit átélt, mert megváltoztathatja azt. Az életéről naplót írt, amit egy ismerősnek adott, és megkérte őt, hogy adja oda az akkori ....-nak ha végetér a Sebhejesek háborúja.Mivel a kicsi ...-ot ő elkergette így a sors majd kinevez valakit, arra hogy ő legyen a vámpírherceg, de annak a lelke nem jut a Lelkek tavába, mert az ősorsa nem ez lett volna eredetileg.
A mű önéletrajz.
idézet:Ha az életem tündérmese volna, és könyvet írnék róla, azzal kezdeném, hogy:"Egyszer vol hol nam volt, volt egyszer két fiú,.... és Stave"De mivel az életem kész rémregény, így ha írnom kellene róla valahogy így kezdeném:A gonosznak van neve. Úgy hívják Stave Leopard.
- Ronibaba
- Olümposzi istenség

- Kapcsolat:
Nem tudom mi ez, de nagyon tetszik!!!Nóry írta:Nah mindegy írom aztán majd szóltok ha nem jó...
A mű önéletrajz.

"A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették hogyan kell repülni."