Részek

A sorozattal kapcsolatos témák helye

Moderátor: ese

Válasz küldése
bizsu
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: bizsu » 2005.09.19. 20:45

Sziasztok!

Na, én már elolvasgattam, amiket írtatok, de csak teganp este tudtam megnézni a részt. Igaz, németen már láttam, meg tudtam mi lesz a vége, de így magyarul mégiscsak más volt az egész.
Az érzéseim a sorozat végével kapcsolatban hasonlók mint a tieitek. És attól félek, hogy a nagy csere-bere miatt (TV2-RTL) nem tom, mikor lehet számítani az egész sorozat ismétlésére, már ha lehet számítani rá.

Ami a részt illeti, annak idején nagyon örültem, hogy Joey Paceyt választja. Igaz ez most sincs másként, de egyetértek Maryvel abban, hogy nem igazán volt megmagyarázva a választása. De kicsit azt is éreztem, hogy azzal, hogy Dawson sorozatában Sam végül Colby-val marad, kicsit végülis Dawson és Pacey kivánsága is teljesült, hiszen valamilyen formában mindketten megkapták a lányt. Remélem érthető, amit mondani akarok.

Jen esete tényleg szomorú, meg így legalább tényleg nem szokványos, abszolút hepiend lett a vége. Amikor még anno kiszivárgott, hogy az utolsó részekben meg fog halni valaki, mindenki a Nagyira tippelt, végülis ez lett volna a logikus.

A reklámszünet tényleg felháborító volt. Sose volt nagyon érzékük a filmek megvágásához, de ez extra gáz volt. Igaz, úgy tudom, itthon másmilyen reklámtörvények vannak életben, mint Amerikában, és nyilván a sorozatokat az ottaniakhoz alakítják, de erre akkor is jobban figyelhettek volna.
Szerintetek mennyire volt önéletrajzi a sorozat eleje/vége? A Williamson és a Dawson név igencsak hasonlít... Azt tudom, hogy Joey-t valós személyről, régi jó barátjáról mintázta Williamson.
Ez egem is mindig nagyon érdekelt. Én meg Pacey karakteréről olvastam, hogy valós személy, és hogy tényleg ő vitte végül a lányt. Igaz, ez ellentmond annak, hogy Williamsonról azt hallottam, hogy meleg, és Jack melegsége is innen származtatható.

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.09.19. 21:38

bizsu írta:Én meg Pacey karakteréről olvastam, hogy valós személy, és hogy tényleg ő vitte végül a lányt. Igaz, ez ellentmond annak, hogy Williamsonról azt hallottam, hogy meleg, és Jack melegsége is innen származtatható.
Hát, ha belegondolunk, hogy anno Jack és Joey...
- Family you can see any time.
But a one-night stand only happens one night.

B.D.

Gabus
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Gabus » 2005.09.19. 22:40

Sziasztok!!!!
Még soha nem írtam ide... Igazság szerint most találtam rá erre az oldalra. Bevalllom őszintén nem láttam az utolsó előtti részt, így igencsak hidegzuhanyként érintett,hogy Jennek babája van és meg fog halni. Mi történt vele???? És ki a kislány apja? Ha valaki lenne olyan kedves és megírná nekem annak nagyon örülnék! :oops: Meg úgy eleve érdekelne, hogy mi történt még abban a részben. Imádom ezt a sorozatot és most nem tudom mi lesz velem. Nagyon fognak hiányozni. Az utolsó részt végigsírtam az elejétől a végéig. Nagyon örülök,hogy Joey Pacey-t választotta végül. Én azon szerencsések közé tartozom, aki nem tudta mi lesz a vége, így végig tudtam izgulni az összes részt. És persze magamban bosszankodtam, hogy úgyis tudom, hogy a végén Joey és Dawson összejönnek, úgyhogy nem tudom mit szerencsétlenkednek annyit. De örülök,hogy nem így lett. Én is Paceyt választottam volna.... :oops: :lol: Na ennyi. Írjatok nekem légyszi légyszi légyszi!!!!!!! Mert nagyon bosszant, hogy lemaradtam a végkifejlet feléről!!!!!!! :evil:

Vica22
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Vica22 » 2005.09.19. 22:41

Sziasztok!

Eszembe jutott ma az utolsó részből az a jelenet, amikor Joey megpróbálja elmondani Pacey-nek, hogy őt választotta, de mégsem tudja, mert mindig kijön valaki a konyhába. Érdekes volt. Nem igazán értem, hogy miért kerülték el a rendezők a "nagy bevallás" jelenetet. Joey Jennek sem tudtam elmondani, hogy hogyan döntött, sőt Dawsonnak sem mondta el. A végén pedig kész tényként lett elénk tárva, hogy együtt vannak. Mindenesetre nekem nagyon tetszett amikor Pacey azt mondta, hogy elengedi Joey-t. Annyira szép volt.
Visszatérve Dawson és Spielberg "kapcsolatára". Az ő filmvégi találkozásuk szerintem sem elégtétel Dawsonnak Joey elvesztésért.
Az utolsó két résszel kapcsolatba vannak még apróbb kérdéseim.
Pl.: Mit tudunk Jen kislányának apjáról és mi lett C.J.-vel?
Hogyan került a képbe Gale új férje?
Andie-vel mi lehet? Audrey-ról is csak pár szó esett.
Egyáltalán Jack-ből hogy lett irodalom(?) tanár?
Sajnos ezek miatt a kérdőjelek miatt tűnik egy kicsit elkapkodottnak a befejezés. De azért így is jó volt.
Ha valamelyik kérdésre tudtok valmi megfejtést írjátok meg nekem.
Köszi!

Üdv,
Vica

Vica22
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Vica22 » 2005.09.19. 23:12

Szia Gabus! Sorstársam!
Én is csak egy-két napja leltem rá erre fórumra, innen jött a sorstárs kifejezés!
Bár nem én vagyok itt a legtapasztaltabb fórumozó, de azért megpróbálom röviden leírni Neked, hogy milyen volt az utolsó elötti rész.
Hirtelen kb. 5 évet ugrottunk az időben, ahhoz képest, amikor vége lett az 5. szezonnak.
A kis brancs azért gyűlik ennyi idő után össze Capeside-ban, mert Dawson anyukája esküvőjére készülnek. Pár mondatból mutatják be nekünk, hogy kivel mi történt a közel 5 év alatt. Joey újságíró egy lapnál és van egy pasija, aki nagyon nem szimpatikus. Pacey Capeside-ban vett egy éttermet és egy idősebb nő a szeretője, akinek a férje jól elveri őt az esküvő elött. Jack ugyanitt irodalom tanár (nem biztos, hogy irodalom), és összejött Pacey bátyjával Doug-gal, aki mégis meleg, amit Pacey mindig is sejtett. De Doug és Jack kapcsolata nem felhőtlen, mert Doug nem meri felvállalni a kapcsolatukat. Dawson egy tévés sorozatot készített a gimis éveikről, elég boldogtalannak tűnik és kiégettnek, magányosnak. Jenről nem derül ki sok minden, csak az hogy babája született egy hapsitól, aki elhagyta és, hogy Jack a kicsi keresztapja. A Nagyi egy fokkal jobban van. Audrey-ról nem tudunk meg sokat, csak azt, hogy a nagyvilágot járja valakivel.
Gale eküvőjén Pacey tánc közben megcsókolja Joey, de csak azért, hogy ezzel rázza le magáról a férjes asszonyt. Közvetlen ez után, Jen rosszul lesz. A Nagyi elmondja a kórházban, hogy a szülés hozta ki Jenből, hogy gyerekkora óta szívelégtelenségben szenved. Kiderül, hogy komoly a helyzet és a szíve nem tud elég oxigént juttatni a tüdejébe, ezért meg fog halni. A résznek azzal van vége, hogy valamennyien megtudják a rossz hírt. Az utolsó jelenetben Joey elmegy Dawsonhoz és átölelik egymást.
Eközben ugyanaz a zene szól, ami az utolsó rész végén is, ha jól emékszem. "Say goodnight not good bye!" Nagyon szép rész volt.

Röviden, tömören ennyi. Remélem át tudtam adni valamennyire a lényeget. Ha kihagytam volna valamit, a többiek majd biztosan kiegészítik.

Szia!
Üdv, Vica.

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.20. 23:19

Gabus írta:Sziasztok!!!!
Még soha nem írtam ide... Igazság szerint most találtam rá erre az oldalra. Bevalllom őszintén nem láttam az utolsó előtti részt, így igencsak hidegzuhanyként érintett,hogy Jennek babája van és meg fog halni. Mi történt vele???? És ki a kislány apja? Ha valaki lenne olyan kedves és megírná nekem annak nagyon örülnék! :oops: Meg úgy eleve érdekelne, hogy mi történt még abban a részben. Imádom ezt a sorozatot és most nem tudom mi lesz velem. Nagyon fognak hiányozni. Az utolsó részt végigsírtam az elejétől a végéig. Nagyon örülök,hogy Joey Pacey-t választotta végül. Én azon szerencsések közé tartozom, aki nem tudta mi lesz a vége, így végig tudtam izgulni az összes részt. És persze magamban bosszankodtam, hogy úgyis tudom, hogy a végén Joey és Dawson összejönnek, úgyhogy nem tudom mit szerencsétlenkednek annyit. De örülök,hogy nem így lett. Én is Paceyt választottam volna.... :oops: :lol: Na ennyi. Írjatok nekem légyszi légyszi légyszi!!!!!!! Mert nagyon bosszant, hogy lemaradtam a végkifejlet feléről!!!!!!! :evil:
Szia!

Én felvettem a részt, még a héten megnézem és részletesen megírom, ok? :)

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.20. 23:23

Vicának:
Pl.: Mit tudunk Jen kislányának apjáról és mi lett C.J.-vel?
Nem tudjuk, mi lett CJ-vel és azt sem, ki az apa.
Hogyan került a képbe Gale új férje?
Már valamelyik korábbi részben szerepelt. Dawson akkor tudta meg, ha jól emlékszem, mikor még Jennel járt és elmentek Capeside-ba.
Andie-vel mi lehet? Audrey-ról is csak pár szó esett.
A DVD változatban szerepel. Az ő jeleneteit kivágták a sorozatból.
Egyáltalán Jack-ből hogy lett irodalom(?) tanár?
Szerintem New Yorkban tanult tanárnak.

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.20. 23:24

Kornbabe írta: Szia!

Én felvettem a részt, még a héten megnézem és részletesen megírom, ok? :)
Ja, Vicus már leírta. :D

Gabus
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Gabus » 2005.09.20. 23:28

Hát nagyon szépen köszönöm!!!!! Akkor mostmár kezd összeállni a kép. Kár,hogy így összecsapták a végét. Ennél hosszabbra is ereszthették volna. De mindegy. Így is szép... Csak zavar,hogy se Audrey, se Andy... Ők azért megérdemeltek volna egy pár szót. Na meg Jennek sem kellett volna meghalnia,mert (tudom hülyén hangzik),de ezen nem tudok túllépni... És nagyon rossz... De ez van. Tudom, tudom, ez "csak" egy sorozat,de akkor is. Nekem olyanok voltak,mintha igazi barátaim lettek volna. Nem elég, hogy vége, nincs több szombat,amit várhatok, hogy végre jöjjön a következő rész, még Jen is meghal. De ettől lett más mint a többi sorozat. Egyáltalán nem az lett a vége, amit mindenki várt volna. Na befejezem, nem fárasztok inkább senkit. Csak szomorú vagyok egy kicsit. Jó lenne, ha kijönne itthon is a DVD,mert én sajnos nem tudok angolul,így nekem mindenképpen magyar szinkronnal kell!!!!! :P Meg hát nekem úgy az igazi!!!!! Na puszilok minden Dawson rajongót!!!!!

timus
Tag
Tag

Hozzászólás Szerző: timus » 2005.09.21. 08:53

Mivel még csak tegnap tudtam megnézni az utolsó részt, mire ideértem, már mindent elmondtatok, amit én is gondoltam, éreztem.
Abban én is reménykedem, hogy esetleg elkezdik az ismétlést, de jó lenne, ha kicsit sűrítenék, esetleg minden nap leadhatnának egyet. :wink:
Vagy ne legyenek túl nagy igényeim? :)

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.08. 15:17

A most felrakott képeket én csináltam egy videóból :)

Kép

Kép

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.08. 15:19

Kép

Kép

Delilah
Őstag
Őstag
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Delilah » 2005.10.24. 13:25

Nem tudom hol kérdezzem meg, itt kérdezem: hogyan lehet hogy a www.port.hu-n a Dawson's creek áll az összes film közül az első helyen a nézők szavazatai alapján?! ennyien szavaztatok rá? :-)

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.10.24. 13:49

Delilah írta:Nem tudom hol kérdezzem meg, itt kérdezem: hogyan lehet hogy a www.port.hu-n a Dawson's creek áll az összes film közül az első helyen a nézők szavazatai alapján?! ennyien szavaztatok rá? :-)
ennyien szavaztak ra magyarorszag Dawsonos-rajongoi. en is figyeltem, nagy elonnyel vezet! :wink: es ez olyan jo! :wink:
a balanced diet is a cookie - in each hand

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.10.24. 19:01

Delilah írta:Nem tudom hol kérdezzem meg, itt kérdezem: hogyan lehet hogy a www.port.hu-n a Dawson's creek áll az összes film közül az első helyen a nézők szavazatai alapján?! ennyien szavaztatok rá? :-)
erről nem olyan rég beszéltünk is, amikor néhány emberke a nyugalmat zavarta itt erősen.
sajnos valószínűleg manipuláció, és néhány unatkozó emberke áll a háttérben - bár persze én is azt hallanám legszívesebben, hogy a Dawson minden mást (film, sorozat) fényévekkel leköröz, de ez egy kicsit elrugaszkodott álláspont lenne a valóságtól.

B.D.

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.10.25. 10:24

construx írta:
erről nem olyan rég beszéltünk is, amikor néhány emberke a nyugalmat zavarta itt erősen.
sajnos valószínűleg manipuláció, és néhány unatkozó emberke áll a háttérben - bár persze én is azt hallanám legszívesebben, hogy a Dawson minden mást (film, sorozat) fényévekkel leköröz, de ez egy kicsit elrugaszkodott álláspont lenne a valóságtól.
hm, hat nagyon sajnalom. akkor 1-2 ember raalat erre, hogy egesz nap szavazzanak???? de csunyak! :o

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.10.25. 19:47

temesed írta:hm, hat nagyon sajnalom. akkor 1-2 ember raalat erre, hogy egesz nap szavazzanak???? de csunyak! :o
maradjunk annyiban, hogy manipulálni sokféleképp lehet, ezzel részemről ejtettem is a témát. ;)

B.D.

Delilah
Őstag
Őstag
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Delilah » 2005.10.27. 11:55

megnézném az első szériát legalább, a találkozó előtt, hogy legalább tudjam a szereplők neveit :oops: de 8 gigás anyag és nem fér rá a vinyóra :-( most mit csináljak?!

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.27. 14:37

Delilah írta:megnézném az első szériát legalább, a találkozó előtt, hogy legalább tudjam a szereplők neveit :oops: de 8 gigás anyag és nem fér rá a vinyóra :-( most mit csináljak?!
A szereplők neveit megtudhatod a képes rovatokból (főszereplőknek és mellékszereplőknek egyaránt nyitottunk topikot) és innen a részek rovatból is. :wink:

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.10.27. 18:27

Delilah írta:megnézném az első szériát legalább, a találkozó előtt, hogy legalább tudjam a szereplők neveit :oops: de 8 gigás anyag és nem fér rá a vinyóra :-( most mit csináljak?!
esetleg írd ki cd-re/dvd-re.

B.D.

Delilah
Őstag
Őstag
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Delilah » 2005.10.28. 14:43

construx írta:
kiirnám no problem, de előbb le kéne jönnie és egyben találtuk csak meg az első szériát :-(
és azért nincs hely mert valami Outer limits nevű sorozat nemtom hány része foglalja el (párom mániája) grrrrr :-)
na, majd megoldjuk valahogy, remélem...

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.10.28. 14:49

Delilah írta:
construx írta:
kiirnám no problem, de előbb le kéne jönnie és egyben találtuk csak meg az első szériát :-(
és azért nincs hely mert valami Outer limits nevű sorozat nemtom hány része foglalja el (párom mániája) grrrrr :-)
na, majd megoldjuk valahogy, remélem...
Szerintem ha csak olvasgatod a Részek topikot, akkor is sok infóval leszel gazdagabb. :wink: Meg nemcsak a sorozatról fogunk beszélgetni. :)

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.11.01. 23:40

Kép

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.11.23. 11:32

Hiányzik a sorozat. :(

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.11.23. 11:44

Kornbabe írta:Hiányzik a sorozat. :(
en most nezem ujra....igaz, angolul, de igy is nagyon elvezem....csak az a baj, h egy resz sohasem eleg...es az a baj, h tobbnyire egyedul nezem....jo lenne vki, akivel meg lehetne beszelni az apro reszeleteket...vagy barmit, ami eszunkbe jut.... :roll:

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.11.23. 11:54

temesed írta:
en most nezem ujra....igaz, angolul, de igy is nagyon elvezem....csak az a baj, h egy resz sohasem eleg...es az a baj, h tobbnyire egyedul nezem....jo lenne vki, akivel meg lehetne beszelni az apro reszeleteket...vagy barmit, ami eszunkbe jut.... :roll:
Milyen jó lenne, ha újra leadnák a sorozatot! :D Akkor kibeszélhetnénk újra a részeket. :D

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.11.23. 12:04

Kornbabe írta:
temesed írta:
Milyen jó lenne, ha újra leadnák a sorozatot! :D Akkor kibeszélhetnénk újra a részeket. :D
igenigen!!!!! valaki irt is a forumra, h gyujtsunk szavazatokat es nyujtsuk be a RTL klubnak...bar amig ez az uj sorozat megy, addig nehezen fognak visszaterni a Dawsonra.....ti szoktatok azt nezni?????

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.11.23. 19:56

temesed írta: igenigen!!!!! valaki irt is a forumra, h gyujtsunk szavazatokat es nyujtsuk be a RTL klubnak...bar amig ez az uj sorozat megy, addig nehezen fognak visszaterni a Dawsonra.....ti szoktatok azt nezni?????
Én nem. Különben ez az aláírásgyűjtéses akció eleve "halott" ötlet, úgysem gyűlne össze annyi. Mellesleg az RTL Klub tojna rá nagy ívben. Eddig általában ismételték a sorikat, látok rá esélyt, hogy egyszer leadják megint. :wink:

temesed
Főisten
Főisten
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: temesed » 2005.11.23. 19:59

Kornbabe írta:
temesed írta: igenigen!!!!! valaki irt is a forumra, h gyujtsunk szavazatokat es nyujtsuk be a RTL klubnak...bar amig ez az uj sorozat megy, addig nehezen fognak visszaterni a Dawsonra.....ti szoktatok azt nezni?????
Én nem. Különben ez az aláírásgyűjtéses akció eleve "halott" ötlet, úgysem gyűlne össze annyi. Mellesleg az RTL Klub tojna rá nagy ívben. Eddig általában ismételték a sorikat, látok rá esélyt, hogy egyszer leadják megint. :wink:
uff!!!! legyen meg!

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.11.23. 20:20

temesed írta:en most nezem ujra....igaz, angolul, de igy is nagyon elvezem....csak az a baj, h egy resz sohasem eleg...es az a baj, h tobbnyire egyedul nezem....jo lenne vki, akivel meg lehetne beszelni az apro reszeleteket...
Szerintem ide nyugodtan beírhatod ezeket, velünk biztosan lehet beszélgetni a DC apró dolgairól... ;)

B.D.

Válasz küldése