Részek

A sorozattal kapcsolatos témák helye

Moderátor: ese

Válasz küldése
Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.12. 12:55

Fidooo írta:Hát ne haragudjatok de ez a befejezés jó szar lett/lesz... :?
Elkapkodták szerintem....De amúgy meg az rtl klub hova reklámozza magát, h "új részekkel a dawson és a haverok"? Arra a 2 részre gondol?
És akkor egyik tv adó sem fogja adni? :cry:
Nem igazán értem, mire gondolsz. Az rtl klub akkor reklámozta a Dawsont, amikor átvette a TV2-től. Jövő héten lesz a befejező rész, talán valamikor megismétlik, ez a nézettségétől függ (bár én nem hiszem, hogy megismételnék). Talán kiadják DVD-n a sorozatot.

Fidooo
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Fidooo » 2005.09.12. 12:57

A múlt héten láttam hogy újrészekkel dawson és a haverok....
Na mind1!
Vhonnan nem lehetne megszerezni?

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.12. 13:02

Fidooo írta:A múlt héten láttam hogy újrészekkel dawson és a haverok....
Na mind1!
Vhonnan nem lehetne megszerezni?
Hát akkor az rtl klub érdekesen gondolkozik. :lol:
Honnan lehetne megszerezni?
Külföldről lehet megrendelni, aztán volt, aki az eredeti DVD-hez készített magyar feliratot és írt DVD-n árulta, javaslom, hogy nézd át itt a DVD topikot. Aztán írhatsz ezzel kapcsolatban az rtl klub honlapján az ottani Dawsonos fórumra, hátha tud valaki segíteni:
http://www7.online.rtlklub.hu/hozzaszol ... orumid=214

Fidooo
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Fidooo » 2005.09.12. 13:04

Hát köszi a segítséget! Kérvényezni kéne az rtl klubtól, h kezdjék előről a sorozatot :D

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.12. 13:10

Fidooo írta:Hát köszi a segítséget! Kérvényezni kéne az rtl klubtól, h kezdjék előről a sorozatot :D
Szívesen. :wink: Szerintem pedig az lenne a legjobb, ha kiadnák DVD-n, ott reklám nélkül megnézhetnénk annyi részt, amennyit akarunk, vannak kimaradt jelenetek is, pl nem tudom, tudtad-e, hogy a múlt heti részből a következő jelenetek lettek kivágva, amit a DVD tartalmaz:

- Joey mikor pakol össze az utazáshoz, talál egy (jegy?)gyűrűt az egyik fiókban Christophertől
- van egy jelenet a szerkesztőségben is amikor hazatelefonál Bessynek
- amikor a benzinkútnál összetalálkozik Dawsonnal (mielőtt hazaér), ugyanolyan kocsijuk van és Dawson annyira telefonál, hogy Joey-ba akar beszállni...
- az esküvőn Dawson elindul Joey-hoz hogy felkérje táncolni, de Pacey megelőzi...
- amikor a kocsiban ülnek hárman és Christopher telefonál azt akarja, hogy Joey menjen vissza, tehát ott is levágták, pont a beszélgetést...
- Andy is eljön meglátogatni Jen-t
- Van egy olyan jelenet is amikor Pacey (még az elején) a bátyjával beszélget az étteremben, Jack-ről...
- Dawson és a kishúga beszélgetnek

Fidooo
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Fidooo » 2005.09.12. 13:16

Hát én ilyeneket nem tudok :)
Nézem mindig a sorozatot, de most jutottam el arra a szintre, h utána is nézzek vmennyire!
Hát sztem a dvd-ket már ha akarták volna kiadták volna. De remélem ami késik nem múlik, tényleg nagyon jó lenne, ha akkor nézhetném amikor akarnám!

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.12. 13:19

Fidooo írta:Hát én ilyeneket nem tudok :)
Nézem mindig a sorozatot, de most jutottam el arra a szintre, h utána is nézzek vmennyire!
Hát sztem a dvd-ket már ha akarták volna kiadták volna. De remélem ami késik nem múlik, tényleg nagyon jó lenne, ha akkor nézhetném amikor akarnám!
Valóban, kiadhatták volna. De azért reménykedem. :)

FFeri
Lelkes újonc
Lelkes újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: FFeri » 2005.09.12. 18:16

Ez a sorozat a sorozatban ötletet már láthattuk a Sliders befejező részében... Nem tudnak újat kitalálni.

Az RTL nyilván csinált egy reklámot a sorozatnak, és azt leadja időnként, nem igazán foglalkoznak vele, hogy már csak 1-2 rész van hátra (lehet, hogy a reklámért felelős ezt nem is tudja, hiszen lusták kiírni, hogy hányadik szezonban járunk hányadik résznél. Érdekes, hogy amíg egy tv csatorna volt, addig ezt mindig közölte az újság, azóta viszont szinte sehol. Ebből a szempontból visszafejlődünk.)

Ismételni biztosan fogják, mert minden filmet, sorozatot legalább 2x leadásra vesznek meg a tv-k. De tudtommal már elkezdték ismételni a régebbi részeket a Cool TV-n. (Vagy az Íriszen?).

FFeri
Lelkes újonc
Lelkes újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: FFeri » 2005.09.12. 18:18

Bocs, nem akartam 2x, de nálam hibaüzenetet adott a fórum, amikor elküldtem.

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.12. 18:20

FFeri írta:Bocs, nem akartam 2x, de nálam hibaüzenetet adott a fórum, amikor elküldtem.
Azzal nem kell törődni, attól még az üzenet elmegy. :wink:
Törlöm az egyiket.

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.12. 18:22

FFeri írta:Ez a sorozat a sorozatban ötletet már láthattuk a Sliders befejező részében... Nem tudnak újat kitalálni.

Az RTL nyilván csinált egy reklámot a sorozatnak, és azt leadja időnként, nem igazán foglalkoznak vele, hogy már csak 1-2 rész van hátra (lehet, hogy a reklámért felelős ezt nem is tudja, hiszen lusták kiírni, hogy hányadik szezonban járunk hányadik résznél. Érdekes, hogy amíg egy tv csatorna volt, addig ezt mindig közölte az újság, azóta viszont szinte sehol. Ebből a szempontból visszafejlődünk.)

Ismételni biztosan fogják, mert minden filmet, sorozatot legalább 2x leadásra vesznek meg a tv-k. De tudtommal már elkezdték ismételni a régebbi részeket a Cool TV-n. (Vagy az Íriszen?).
Az Íriszen adták újra, de úgy tudom, csak addig, amíg a TV2 leadta. Az Írisz ugyanis a TV2-höz tartozik.

FFeri
Lelkes újonc
Lelkes újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: FFeri » 2005.09.14. 16:13

Kornbabe írta:
FFeri írta:Ez a sorozat a sorozatban ötletet már láthattuk a Sliders befejező részében... Nem tudnak újat kitalálni.

Az Íriszen adták újra, de úgy tudom, csak addig, amíg a TV2 leadta. Az Írisz ugyanis a TV2-höz tartozik.
Igen, a Cool meg az RTL-hez, így lehet, hogy a másik felét ott ismétlik majd. De mintha a tv2 is ismételte volna a "saját" részeit, vagy rosszul emléxem?

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.14. 16:15

FFeri írta: Igen, a Cool meg az RTL-hez, így lehet, hogy a másik felét ott ismétlik majd. De mintha a tv2 is ismételte volna a "saját" részeit, vagy rosszul emléxem?
Könnyen lehet, mivel Amerikában 2003-ban fejeződött be, és addig nem adhatták az új részeket, amíg ott le nem ment.

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.09.14. 16:41

FFeri írta:Igen, a Cool meg az RTL-hez, így lehet, hogy a másik felét ott ismétlik majd. De mintha a tv2 is ismételte volna a "saját" részeit, vagy rosszul emléxem?
Jól emlékszel, bizony ismételték!
Tudom, mert én is ott szerettem bele igazán! :D Elsőre csak keveset láttam belőle..
- Family you can see any time.
But a one-night stand only happens one night.

B.D.

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.09.17. 08:45

Hát eljött az idő...

2005. szeptember 17. - Az utolsó epizód

14:40-től az RTL Klub levetíti a #624-es részt.

Címe: Könny és mosoly (...Must Come To An End)

Rendezte: Greg Prange.
Írta: Kevin Williamson és Maggie Friedman

Ezzel véget ér a Dawson és a haverok.

De mi persze nem feledjük! 8) :wink:

B.D.

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.09.17. 15:51

Hát vége. Ennyi volt. Nincs több szombat, új részekre várva. Véget ért, és űrt hagyott maga után, mint a Jóbarátok vagy a Buffy... :cry:
Ülök a csendben, és sírhatnékom van, ami nem szép dolog tőlem.
"Kamaszkorom legszebb nyara" nem folytatódik tovább...

Elemzésbe nem is mennék bele, felesleges. Mindenkinek megvannak az érzései, és gondolom nem csak a befejező rész miatt. Szép volt, gyönyörű volt, megható volt, visszahozták az első évad zenéit, csodálatos - és nincs tovább...

Ami vigasztal, hogy megmaradnak az emlékek, a pillanatok, amikből tanultam, amiket így-úgy átéltem, amiktől több lettem.

A hosszú téli estéken pedig majd előveszek egy-egy részt, hogy felidézzem ezeket.

A Dawson és a haverok örökre a részem marad.

roberto
Törzstag
Törzstag

Hozzászólás Szerző: roberto » 2005.09.17. 16:13

construx írta:Hát vége. Ennyi volt. Nincs több szombat, új részekre várva. Véget ért, és űrt hagyott maga után, mint a Jóbarátok vagy a Buffy... :cry:

Elemzésbe nem is mennék bele, felesleges. Mindenkinek megvannak az érzései, és gondolom nem csak a befejező rész miatt. Szép volt, gyönyörű volt, megható volt, visszahozták az első évad zenéit, csodálatos - és nincs tovább...

Ami vigasztal, hogy megmaradnak az emlékek, a pillanatok, amikből tanultam, amiket így-úgy átéltem, amiktől több lettem.

A hosszú téli estéken pedig majd előveszek egy-egy részt, hogy felidézzem ezeket.

Teljesen egyetértek veled. Ha más nem az emlékeinkben örökre élni fog a sorozat, amely mindannyiunkat megfogott, talán még nevelt is helyenként ;)

Ronibaba
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Ronibaba » 2005.09.17. 18:01

construx írta:Hát vége. Ennyi volt. Nincs több szombat, új részekre várva. Véget ért, és űrt hagyott maga után, mint a Jóbarátok vagy a Buffy... :cry:

Azt hiszem ezzel most mindent elmondtál, amit én is gondoltam magamban!
Én bevallom, hogy minden percét végigsírtam! :cry: Meg utána is, amikor felfogtam, hogy vége és nincs tovább! :(
Kép

"A barátok angyalok, akik mindig segítenek, ha a szárnyaink elfelejtették hogyan kell repülni."

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.17. 19:51

Hát nekem is nagyon fura volt, amikor vége lett. Tök szomorú lettem. Most már leírhatom azt is, amit a múltkor nem lehetett, mert spoiler lett volna, szóval én úgy látom, hogy az előző részben magyarázták meg a forgatókönyvírók, hogy Joey miért Paceyt választja. Ugyanis amikor Dawsonnak volt a megbeszélése a munkatársaival, akkor az egyik felvetette, hogy sokkal jobb lenne, ha Sam nem Colbyt, hanem Petie-t választaná, mert így végre nem egy szokványos befejezést látnának a nézők. Egyébként nagyon szomorú volt ez a rész. Jent borzasztóan sajnáltam és Dawsont is. Hiába volt a végén, hogy találkozik Spielberggel, valahogy nem vigasztalt. Ennek ellenére Pacey megérdemelte, hogy végül Joey az övé lett, azt hiszem ő szerette mindig is a legjobban. Bár nekem akkor ért fülig a szám, mikor Joey Eddie-vel alkotott párt. Én sajnos nem láttam 4 teljes szériát, remélem egyszer sikerül megnéznem. Addig is maradnak a videóra felvett részek a hatodik szériából. :wink:

FFeri
Lelkes újonc
Lelkes újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: FFeri » 2005.09.17. 22:32

Én valószínűleg nem így fejeztem volna be, nem tudom még mindig megérteni, hogy Jennek miért szánták ezt a sorsot.

Sajnálom, hogy vége, már csak azért is, mert azt hiszem, én már nem vágok bele több tini (avagy "ifjúsági") sorozatba. Ez volt az utolsó, kiöregedtem...

Viszont a műsorszerkesztőtől szívesen megkérdezném, hogy miért oda tette a reklámot, ahova... Amikor minden sorozatot úgy írnak meg, hogy több reklámhely is van bennük, azok vajon miért nem feleltek meg? Meg aztán legalább az utolsó résznél leadhatták volna a végefőcímet. Érdekes, hogy a Barátok köztnél soha nem vágják le. Vajon miért?

Szerintetek mennyire volt önéletrajzi a sorozat eleje/vége? A Williamson és a Dawson név igencsak hasonlít... Azt tudom, hogy Joey-t valós személyről, régi jó barátjáról mintázta Williamson.

És hogy egy kicsit hozzánk is kapcsoljam a sorozatot: Spielberg pénteken utazott el Pestről :) Itt egy interjú vele: http://www.nol.hu/cikk/377537/

daw
Tag
Tag

Hozzászólás Szerző: daw » 2005.09.17. 22:57

Ha az előző részre azt mondtam nem tetszett, ez most kárpótolt érte. Lehet, hogy egyben a kettő sokkal jobb, mert ez a része nagyon jó volt. Már, ha lehet ilyet mondani. Jent én is nagyon sajnáltam és lelkitárs ide, vagy oda Dawsonnak kellett volna vinnie Joey-t. :( Szerintem ő sokkal jobban szerette, csak Pacey pesszimistább, lehangoltabb és róla jobban süt, hogy szenved miatta. Vagy legalább neki is adhattak volna valakit, aki eddig volt, nem Spielberget! Jó, ez is rendben volt, de mégis. Még Jack is megkapta a magáét, csak Dawson, a címszereplő nem! :cry: :evil: Pacey-nek nagyon tetszett a humora Jen mellett, tényleg felvidította őt. Jen videófelvétele nagyon szomorú volt, sokszor engem is környékezett a sírás. Baromi jó ötlet volt az első részekből bevágott kihagyott jelenetek (vagy próbafelvételek), mintha egy "így készültet" láthattunk volna. :wink: A végét vagy hatszor visszatekertem, annyira mellbevágó volt a vége, hogy vége. :cry: Annyira fognak hiányozni, mintha kicsit a barátaimat vesztettem volna el velük. Na jó, csak Dawson és Jack + Jen. Különben én úgy tudtam a nagyi már nem éli meg ezt a végét, úgy látszik félreértettem valamit. A végén a létrára mászós jelenet nagyon aranyos volt, ha valamikor, hát ott kellett volna összejönnie Dawsonnak Joey-val. :(
Az új tinisorozat, ami a helyébe lép nem izgat igazán, már csak a Smallville-ben reménykedem, hogy jön hamarosan...
Welcome to Silent Hill.
Enjoy your death.

FFeri
Lelkes újonc
Lelkes újonc
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: FFeri » 2005.09.17. 23:00

Ja, még valami: A sorozatbeli sorozat végén Dawson mint producer szerepelt, nem mint forgatókönyvíró... (Gondolom kényszerből, mert az író neve mindig az epizód elején van kiírva, a végén a producerek vannak.)

Vica22
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Vica22 » 2005.09.18. 16:36

Sziasztok!

Ez az első hozzászólásom. Érdekes, hogy csak most találtam rá erre a fórumra, amikor már vége a kedvenc sorozatomnak.
Nem szeretnék sajnálkozni. Mégis mindazt le tudnám írni, amit Ti korábban elöttem írtatok. Nagyon fog hiányozni a sorozat és mindegyik szereplő.
Mintha a bartaim vesztettem volna el.
Valóban nem érdemes elemezni, hogy mi miért történt, de azért jó érzés beszélni róla. Mert így tovább él a sorozat. Bennünk és velünk.
Remélem, hogy azért megmarad a fórum látogatottsága attól még, hogy a sorozatunknak végleg vége. Bár én titkon reménykedem. Ki tudja?
Vagy legalább újra műsorra tűzik valamennyi szériát. Én még ezzel is beérném.

Üdv,
Vica

Vica22
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Vica22 » 2005.09.18. 16:43

Ismét sziasztok!

Sajnos mint zöldfülü újonc beleestem én is a csapdába. :(
Ne haragudjatok, hogy kétszer is elküldtem az előző hozzászólásom!
Bocsánat!

Üdv,
Vica

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.09.18. 16:54

Szia!

Semmi gond, az egyiket töröltem. :)

Egyébként üdv köztünk, örülök, hogy leírtad a véleményed, remélem, visszajársz majd hozzánk.
Nem hinném, hogy kihal a fórumunk, láthatod, mennyi Dawsonon kívüli témáról tudunk beszélgetni. :) Kialakult egy jó társaság, szívesen látunk minden érdeklődőt, aki szeretne ide tartozni. 8)

És tényleg nem lenne rossz, ha majd műsorra tűznék az ismétléseket...

B.D.

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.18. 19:07

Construx!

Talán te voltál az egyedüli, aki nem tudta előre, hogy mi lesz a vége a sorozatnak. Mit szólsz Joey választásához?

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.18. 19:09

Mégvalami. Valaki írta a múltkor, hogy az RTL Klub reklámozza a Dawsont: "új részekkel". Nos ezt a reklámot még tegnap is leadták, tök félrevezető annak, aki nem tudja/tudta, hogy ez az utolsó rész. Annyi azért lehetett volna bennük, hogy úgy reklámozzák, hogy ez az utolsó rész. :?

Ameline
Olümposzi istenség
Olümposzi istenség

Hozzászólás Szerző: Ameline » 2005.09.18. 19:10

Vica22 írta:Ismét sziasztok!

Sajnos mint zöldfülü újonc beleestem én is a csapdába. :(
Ne haragudjatok, hogy kétszer is elküldtem az előző hozzászólásom!
Bocsánat!

Üdv,
Vica
Szia Vica! :smt041
Üdv közöttünk, járj vissza gyakran. :D

construx
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: construx » 2005.09.18. 19:47

Kornbabe írta:Construx!

Talán te voltál az egyedüli, aki nem tudta előre, hogy mi lesz a vége a sorozatnak. Mit szólsz Joey választásához?
Logikusan le lett zárva a dolog, és valahol annyira jellemző... az én életemre is.
Egyébként, mint írtam, az én fantáziámban a sorozat nem egészen így folytatódik. :wink:
Szóval nem para.

B.D.

Mary
Őstag
Őstag

Hozzászólás Szerző: Mary » 2005.09.19. 15:25

Sziasztok!

Én ma néztem meg az utsó részt. Én is tudtam, h. mi lesz a vége, és úgy érzem, a joey választása nem lett nagyon megmagyarázva.
De azért sokkal jobb volt így, mintha mondjuk Jen életben marad, és összejön D-nal.
Igazatok van, így tényleg nem szokványos.
A reklám-dolog tényleg zavaró volt.
Most ennyi telik tőlem.
M.

Válasz küldése